jueves, 16 de febrero de 2012

Estem a l'aeroport de Castelló

Dissabte, 11 de febrer de 2012

Vam acudir a la convocatòria dels sindicats per fer la ruta del malbaratament. A Castelló, l'obra emblemàtica és l'aeroport. Obra on s'han gastat molts diners i es continuen gastant. És públic que s'està pagant al director?, a l'empresa que controla la fauna? i segons les darreres notícies, ara també s'ha de pagar una remodelació de la pista d'aterratge per un error de càlcul.

Personal de l'IES Els Ports. La convocatòria és seriosa, però l'ambient és festiu. Sols faltaria que ens trangueren els somriures.

Treballadors/es públics/ques de la comarca dels Ports, dels dos IES, presents a la protesta per la ruta del malbaratament. Aquí darrere la pancarta confeccionada a l'IES Vilafranca.

No ens van deixar entrar a la rodona de l'aeroport des de l'accés de l'autovia i vam haver de deixar els vehicles a distància i caminar més d'un Km per arribar al punt de trobada. Però més tard, sí vam ocupar l'autovia, amb ganes, i també amb ràbia.
Seguretat exagerada, no?. Recursos materials i humans també desmesurats, com tot el que envolta l'aeroport.


1 comentario:

  1. A uns poc kilòmetres de distància, ja podiem veure vehicles de la guàrdia civil. L'accés a l'aeroport tancat. Ens van dir que solament deixaven passar autobusos, premsa i representats sindicals. Després vam saber que no era així, van deixar passar autobusos i cotxes, solament fins omplir una part de la zona d'aparcament. No van voler fer més espai.
    Allí ens trobem amb amistats i companys. Som un gran grup però esperava veure molta més gent. Però clar, cadascú tenim unes obligacions i/o també unes prioritats. No podem acudir i participar a tot el que voldriem. Si seguim així, cada cap de setmana tenim una acció reivindicativa.
    Hi ha pancartes i cartells de tot tipus; persones amb gorra i ulleres d'aviadors; molts avions, de paper, cartró, de tela...
    Crec que es respirava la intenció d'ocupar l'autovia doncs si ens quedem al voltant de la rodona, quí se n'adona que estem allí?. A més, a més ens haviem fet caminar un bon tros per arribar-hi. I caminant, caminant, un grup s'enfila cap a l'autovia, alguns els seguim ràpidament i anime'm a més personal.
    Aquesta autovia no té molt de trànsit, així que amb relativa facilitat podme incorporar-nos a l'asfalt. Poca guàrdia civil al primer moment però van arribar 10 ó 12 furgones, i van apareixer uns 50 policies amb tota la indumentària antidisturbi. Estàven a prop, doncs no van tardar gens en apareixer i col·locar-se, a manera de barrera. Una hora, aproximadament, vam estar ocupant l'autovia.
    Som educats i molt formals, no pretenem fer mal, però jo crec que fan falta més accions d'aquest estil. Ens estan fotent de valent i no solament a les persones que treballem en serveis públics, sino a qualsevol persona quan necessitem aquestos serveis i això ens pertoca continuament quan hem de fer qualsevol gestió.
    Aquest assumpte de les retallades és un assumpte que ens afecta a tots/es.
    Mentre ens diuen que s'ha d'estalviar també
    veiem com, per exemple, el Sr Camps cobra com diputat de les Corts Valencianes i fa mesos que no se'l veu per allí. A qualsevol de nosaltres, no acudir al lloc de treball, ens porta conseqüències.
    Ànim i Salut!

    ResponderEliminar