jueves, 23 de febrero de 2012

Concentració a la porta de l'ajuntament. 23/02/2012

MANIFEST

Aquesta convocatòria respon a una proposta dels sindicats, dins les mobilitzacions generals que estem desenvolupant des que es va publicar el Decret 1/2012 del Govern Valencià.

L’Assemblea de treballadores i treballadors de l’IES Els Ports manifestem el nostre desacord amb les mesures i accions de la Generalitat Valenciana que estan deteriorant els nostres serveis públics.

No es tracta únicament de les retallades econòmiques als treballadors públics, el que rebutgem és el retall en recursos materials i humans per a la prestació de serveis públics. Com a membres del sector educatiu el que podem dir és....

Que en educació Hi ha una reducció de programes específics que porten a disminuir la dedicació personalitzada que necessitat l’alumnat. No es contempla la substitució de personal, en cas de baixa mèdica. Reducció d’ajudes a l’estudi i augment en els requisits per altres ajudes, com ara les de menjador o transport.

Però també en altres sectors anem notant que, per exemple en temes de salut, s’allarga el temps d’espera per a visites a especialistes o per operacions, que s’han aturat les ajudes derivades de la llei de dependència. I si parlem de tràmits burocràtics, augmenten les cues quan anem a una oficina per fer qualsevol gestió administrativa.

Potser en aquesta comarca no arriben a notar-se les retallades de moment clar, els nostres serveis ja són mínims i no poden reduir-se molt més, però aquesta situació està empitjorant i ja n’hi ha molta població afectada.

Recordem que hem sentit les protestes d’escoles taller que no cobren, de farmàcies en situació crítica, d’ajuntaments amb gran quantitats per cobrar, de proveïdors diversos que esperen cobrar factures des de fa mesos...

I també hem sentit alguns aspectes de la reforma laboral que fan pensar en un canvi en la relació laboral on, tot fa veure que els drets dels treballadors estan també retallant-se.

I també escoltem parlar de la poca transparència del Govern Valencià en aclarir contractes i compromisos relacionats amb la política dels grans esdeveniments. Escoltem massa casos d’aprofitament del càrrec públic per incrementar el patrimoni personal i això s’ha d’acabar.

Volem aprofitar aquesta concentració per manifestar públicament el rebuig total i absolut a les agressions que han patit estudiants i altra gent per part de les forces policials de València. Parlem de quasi una setmana on les forces anomenades d’ordre i seguretat han provocat bastant desordre i inseguretat.

Ens adherim a la exigència de depurar responsabilitats polítiques i policials relacionades amb les agressions.

Esperem que amb totes les mobilitzacions i pel bé de tots, el Govern Valencià rectifique.

Per la qualitat dels serveis públics, per una educació pública i de qualitat, demanem la Derogació del Decret 1/2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario