martes, 6 de marzo de 2012

Notícies sindicals

Aquí tenim les darreres notícies sindicals. La valoració que fan de la proposta de mesures en matèria de personal per a l'exercici 2012-2015.

Notícies sindicals / febrer 2012


29 de febrer

La Generalitat presenta una proposta de negociació per a la Mesa General de l’1 de març

28 / 02 / 2012 | INTERSINDICAL

Intersindical Valenciana convocarà assemblees de personal i els seus òrgans de direcció per valorar el document.

En eixe sentit, recordem el compromís del Sindicat de no signar cap acord que no haja sigut objecte de consultes amb les persones afectades per les retallades.

Descarrega’t la PROPOSTA DE MESURES EN MATÈRIA DE PERSONAL PER A L'EXERCICI 2012-2015

Valoració apressada
Per començar, no esmenta el personal de Justícia, quan aquest també està inclòs en els efectes del Decret Llei 1/2012.

Per al personal docent i el personal sanitari, és una promesa buida, ja que únicament ofereix pagar el 75% dels sexennis o la carrera, respectivament, en 2013, en lloc del 50%, però sempre que el PIB valencià siga superior al 0,5%. La OCDE va anunciar la setmana passada una previsió per a l'Estat espanyol d'un creixement negatiu: -1%. En ambdós casos, hi ha una pèrdua molt significativa de retribucions.

Hi ha en la proposta tres hams llançats, un a cada sector: al personal docent li diuen que no s'augmentaran les hores lectives en secundària; al personal sanitari que es revisarà la productivitat variable; i al personal del Consell que s'aprovarà la reordenació d'horaris.

L'oferta que en 2015 la temporalitat siga d'un 5%, a banda de mal redactada, no és creïble: les darreres lleis de Pressuposts de l'Estat són les que han prohibit les Ofertes Públiques d'Ocupació. Cal recordar, a més, que en diversos sectors de la Generalitat (com en l'Administració del Consell en febrer de 2008), s'han signat acords en eixe sentit que han estat incomplerts sistemàticament.

D'altra banda, no es diu res de millorar la situació del personal funcionari interí docent. No s'anomena el personal laboral interí, al qual no es pot aplicar el Decret Llei 1/2012, una volta aprovada per RDL la reforma laboral.

Pel que fa al personal interí de l'Administració del Consell, s'hi introdueix la novetat d'un cert compromís en mantenir els efectius. Tanmateix, és un sector en què ja han desaparegut més de set-cents llocs de treball des de l'estiu de 2011, i no es preveu la seua recuperació, i no hi ha cap proposta per pal·liar els efectes del Decret Llei 1/2012, que deixa a eixe personal amb unes retribucions disminuïdes entre un 30 i un 40%.

Per tots eixos motius, considerem que és una oferta a la desesperada, per tal d'intentar calmar les aigües al País Valencià i fer temps per a què passen les eleccions andaluses i asturianes el 25 de març. Tot l'aldarull que hi ha hagut i que continua havent no li va gens bé al PP, ni en un lloc ni en un altre, i pot influir, ni que siga un poc, en el resultat de les eleccions.

No és un bon acord i no s'hi guanya res signant-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario